Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 20 dkg Emese süteménypor + Süteménypor a lisztezéshez, 4 tojás, 4 dkg vaj, 3 dl tejföl, citromhéj, mazsola, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, só, 1 kiskanál olaj vagy zsír, 1 ek. Cornito zsemlemorzsa
Az áttört túróval, egy tojással, a liszttel, kevés sóval, egy kanál tejföllel gyúrt tésztát készítünk. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, ujjnyi metéltekre vágjuk. Forró sós vízben kifőzzük, lecsurgatjuk. A vajat a 3 tojássárgájával, cukorral, tejföllel, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal jól elkavarjuk, hozzáadjuk a mazsolát és a felvert tojáshabot. A kifőzött tésztát ezzel a keverékkel óvatosan összevegyítjük és kikent, morzsával hintett tepsiben (vagy sütőpapíron ) előmelegített sütőben pirosra sütjük.