Receptek

Válasszon receptjeink közül

Piskóta tekercs

Hozzávalók: 6 db tojás, 5 evőkanál kristálycukor, 6 evőkanál Emese süteménypor, 1/2 csomag sütőpor
A 6 db tojás fehérjéből az 5 evőkanál kristálycukorral, nagyon kemény habot verünk. Külön felverjük a tojások sárgáját, és óvatosan belekeverjük a habba. A süteményporban elkeverjük az 1/2 csomag sütőport, és azt is a habba keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Ezután tepsibe öntjük, aminek az aljára papírt szabtunk.
Előmelegített sütőben sütjük, először 200 C fokon, majd 10 perc után csökkentjük a hőfokot 150 C° fokra és még kb. 20 percig sütjük. Ha kisült késsel körbevágjuk a forma mentén, és a papírt óvatosan lehúzzuk róla. Konyharuhára borítjuk, és még melegen feltekerjük. Ha kihűlt baracklekvárral, vagy ízlés szerinti krémmel töltjük, porcukorral meghintjük, vagy a krémmel megkenjük.

Főzött krém:
10 dkg kukoricakeményítőt 1,5 dl tejben vagy vízben felfőzünk, 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral 2 csomag vaníliás cukorral kikeverünk. Ha a keményítő kihűlt a kettőt összekeverjük, s a piskótát megkenjük.

0
Gluténmentes Bt. © 1988-2020 - Minden jog fenntartva