Receptek

Válasszon receptjeink közül

Méteres kalács

6 tojás sárgáját 30 dkg porcukorral habosra keverjük, közben kanalanként hozzáadunk 1 dl étolajat és 1 dl langyos vizet. Végül a keményre vert tojásfehérjét, 30 dkg Emese süteményport és 1 csomag sütőport keverünk bele. A masszát elfelezzük, és az egyik félhez keverünk 2 kanál kakaót, 1 evőkanál étolajat, 1 evőkanál langyos vizet. Őzgerincformákba öntjük a kétféle masszát és 150 fokon lassan sütjük, kb. 40 percig.

Töltelék:
1 csomag puncs pudingot 4 dl tejjel vagy vízzel megfőzzük. 20 dkg porcukrot, 25 dkg margarinnal habosra keverjük, és ha a puding teljesen kihűlt, a kettőt összekeverjük. A kisült tésztákat felszeleteljük és egy szelet barna tészta, töltelék, sárga tészta így összerakjuk a sütit, kakaós masszával leöntjük és ferdén szeleteljük.

Kakaómassza:
7 kanál kakaó, 7 kanál porcukor, 4 kanál tej, ezt felforraljuk, a tűzről levéve 1 dl étolajat hozzákeverünk, és a tésztára öntjük.

0
Gluténmentes Bt. © 1988-2020 - Minden jog fenntartva