Receptek

Válasszon receptjeink közül

Meggyes és túrós rétes

Hozzávalók: 30 dkg Emese sütőpor, 1 pohár kefir, 20 dkg margarin

Összegyúrjuk, 3 kis cipót készítünk belőle és a hűtőszekrénybe tesszük 1 éjszakára konyharuhába csomagolva. Másnap elővesszük, és egy tiszta konyharuhát alaposan meglisztezünk (kenyérporral). A konyharuhán szép vékonyra kinyújtjuk, úgy hogy folyamatosan liszttel szórjuk a tésztát.
A vékonyra kinyújtott tésztát megkenjük vékonyan étolajjal, megszórjuk morzsolt túróval, megmosott mazsolával, cukorral, vaníliás cukorral, meglocsoljuk jól kikevert tejföllel és a konyharuha segítségével feltekerjük. Belefordítjuk a kizsírozott tepsibe és a feltekert rétest megkenjük étolajjal. A meggyes rétes ugyanígy készül, megszórjuk gluténmentes Cornito zsemlemorzsával, meggybefőttel, cukorral, és ízesítjük egy kis őrölt fahéjjal. Meglocsoljuk tejföllel és feltekerjük. Sütjük 200 fokon kb. 25 percig.

0
    0
    Kosár
    Az Ön kosara üresVásárlás folytatása
    Gluténmentes Bt. © 1988-2023 - Minden jog fenntartva