Hozzávalók: 1 csomag Emese kenyérpor, 2,5 dkg friss élesztő, fél pohár tejföl, 1 evőkanál étolaj, 1 tojás, pici tej
Az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe, hozzátesszük a többi hozzávalókat és összegyúrjuk. Tejet annyit kell beletenni, jól lapítható lágy tésztát kapjunk. Alaposan dolgozzuk össze. Fogjunk egy nylon zacskót és étolajozzuk meg a belsejét, tegyük bele az összegyúrt tésztánkat, majd a hűtőszekrényben tárolva 24 óra múlva készíthetünk belőle lángost. Ez az úgynevezett: Andika hűtős lángosa, melyet így zacskóban eltárolhatunk 4-5 napig. Mindig annyit veszünk ki belőle amennyit éppen elfogyasztunk. A tűzhelyre tegyünk fel melegedni egy serpenyőben étolajat, közben csípjünk, ki annyi lángos tésztát ahány lángost akarunk sütni. Vizes kézzel lapítsuk el, hogy lángos formája legyen. Egy morzsányit dobjunk a melegedő olajunkba, ha az olaj elkezd bugyborékosan sisteregni tehetjük a tésztát is. Pár pillanat múlva megforgatjuk, majd papír törölközőn hagyjuk lecsepegni. Fogyaszthatjuk lereszelt fokhagymával (kis étolajjal és vízzel összekeverve), tejfölösen, sajtosan vagy akár lereszelt friss zöldségekkel.