Mindig bő vízben, mindig sóval ízesített és mindig a forrástól lobogó vízbe tegyük a tésztát. A gluténmentes száraztésztánk főzőleve sűrűbb, mint a normál tésztáé, ezért mindig főzés után hideg vízzel öblítsük át, és vigyázzunk ne sokáig hagyjuk lecsepegni, mert összeragadhat. Vegyük figyelembe, milyen vastagságú tésztát főzünk! A különböző formájú tészták főzési ideje eltérő. Például a fodros nagy kocka főzési ideje kicsit hosszabb, mint pl. a spagettié! A legjobb gyakorlat az, ha főzés közben folyamatosan kóstoljuk a tésztát. Akkor jó ha úgynevezett roppanós a tészta, tehát rugalmas és rágni kell. A szétfőzött tészta sem ízre, sem látványnak nem jó.
A kifőtt tésztát, ha köretnek lesz, célszerű forró vajra, vagy étolajra tenni és abban átforgatni, így nem ragad össze. A legtöbb tészta igazán csak frissen kifőzve finom, de mikrohullámú sütőben felmelegítve is nagyon ízletes. A Cornito nem fő szét, és a kukoricaliszt színe olyan látványt nyújt, mintha legalább 8 tojásos tésztát tennénk az asztalra. 11-féle formában készül, ezzel is segítve a különböző ételek elkészítését. Kérem tekintse meg recept ajánlatainkat, merítsen ötleteket. A receptek mind kipróbált, könnyen elkészíthetők, és ízletesek!
Jó étvágyat és jó egészséget!